HDTV info
HDTV is geen marketingtruc! (2006-01-26)
RTV zaken doen nogal luchtig over HDTV. In een VARA KASSA uitgezonden item over HDTV is het levende bewijs geleverd. Sommige verkopers slaan volledig de plank mis, "HDTV is een marketingtruc om mensen geld uit de zak te kloppen.” Zelfs experts roepen dat er op HDTV gebied voorlopig fatsoenlijk aanbod zal komen omdat er niets in High Definition opgenomen zou worden. Volgens de experts zou je HDTV alleen kunnen bekijken op een scherm met een diameter van 1 meter 25 centimeter!


Ook experts behoren huiswerk te doen, er worden namelijk al een tijd lang programma's opgenomen in HD en het is zelfs zo dat de meeste series die uit de verenigde staten komen High Definition zijn (CSI, Will and Grace etc...). Alleen worden deze programma’s in Nederland weer omgezet in PAL. Ook is er sinds afgelopen jaar een volledig nieuwe HD studio in Lint, België. Firma Alfacam heeft wereldwijd zeker 19 High Definition registratiewagens rijden die concerten en ook voetbalwedstrijden in HD-kwaliteit registreren.

Tevens ben je niet afhankelijk van kabel of satelliet om High Definition te kunnen weergeven op je HDREADY of volledig High Definition scherm. In de winkel zijn nu al DVD-spelers te koop die je huidige collectie DVD-films af kan spelen in de HD-resoluties 720p of 1080i. Dit aanbod aan spelers wordt steeds groter. Ook zijn er al High Definition videocamera's bijvoorbeeld van Sony waarmee je je eigen vakantiefilms kunt opnemen in High Definition. Diverse filmmaatschappijen zullen films in HD-kwaliteit lanceren (DaVinci code, Munich etc).

Zo ziet u maar HDREADY en HDTV zijn geen sprookje of een marketingtruc maar een breed ondersteunde nieuwe techniek die de komende tijd werkelijk de meest prachtige scherpe beelden in uw huiskamer zal gaan brengen!

Bron: www.tevolutie.nl