Explosion proof behuizingen
!
Klik hier

Explosion proof behuizingen van Videotec

De EX serie van Videotec bestaat uit camera behuizingen, Pan & Tilts met geïntegreerde camera behuizingen en telemetrie ontvangers. Deze EX serie is speciaal ontworpen om te voldoen aan de zeer strenge eisen van installaties in risicovolle zones. Met risicovolle zones bedoelen we zones die zeer explosie gevoelig zijn zoals munitie bunkers, boorplatformen, chemische industrieën, enz. Videotec heeft wereldwijd verschillende risicovolle locaties met de EX serie uitgerust.

De volledige EX serie is vervaardigd uit een sterke anti-corrosie aluminium legering, geëmailleerd gebakken, met een dikte van 10 tot 12 mm. Zeer opmerkelijk aan de Pan & Tilts met ingebouwde camerabehuizing is de afwezigheid van uitwendige bedrading, zowel voor de bediening van de Pan & Tilt als voor de camera met lens. De installatie en onderhoud zijn daardoor zeer eenvoudig. Slechts 1 multi-geleider kabel vertrekt uit de basis van de Pan & Tilt door een kabeldoorvoer.

Ook vinden we in de EX-serie vele andere unieke oplossingen, zoals de glasbeschermingsfolie: een transparante film, geïnstalleerd vlak voor het glaswerk, met motor. Als de film vuil wordt, kan men via een Videotec toetsenbord de film verschuiven tot er opnieuw een helder camerabeeld verschijnt. Al deze producten zijn ook beschikbaar met een speciale deklaag, voor toepassingen op zee of bij agressieve weers- of omgevingsfactoren. De werking is gegarandeerd tot temperaturen van – 30°C.

De Videotec serie is ATEX II 2 GB EExIIB en II2 2 GD EEx IIC gekeurd. Dat wil zeggen dat de producten geschikt zijn voor gebruik in extreme omstandigheden zoals bijvoorbeeld omgevingen waar acetyleen aanwezig is. Daarnaast zijn deze producten gekeurd voor installaties op plaatsen waar ontvlambare gassen en mogelijke explosieve producten opgeslagen zijn.

Voor al uw industriële of andere specifieke toepassingen heeft u met Videotec een breed scala aan explosion proof producten in huis. Voor informatie over deze producten kunt u contact opnemen met de afdeling CCTV. 071 522 22 39.
EXHC000

Explosieveilige behuizing, IP65, 24VAC, heater, (100 x 100 x 280)

EXHD001

Explosieveilige behuizing, IP65, 24VAC, heater, glasprotectie, (100 x 100 x 280)