Thermische camera Camera Beveiliging

Een Thermische Camera (Thermal Imaging Infrared Camera) reageert op de warmte die mens, dier, auto, boot, voertuig of wat dan ook uitzendt. Het gaat hierbij altijd om een verschil in temperatuur. Zodra dit verschil groter is dan ca. 0,8 graad kunnen we het object met dit soort camera waarnemen.  Het beeld dat u overdag ziet zal dus (vrijwel) geheel gelijk zijn aan het beeld dat u 's nachts ziet. Hieruit volgt dat dit soort camera's zowel overdag als ook 's nachts gebruikt kan worden.

Het heeft niets maar dan ook niets met de Infrarood Camera te maken zoals we die nu kennen. Die gaat alleen maar iets verder in het Infrarode gebied, dan ons (via het oog) zichtbare gebied. Met Infrarood Verlichting kunnen we dat bereik nog vergroten. Met mist of rook zien we niets. Het blijft immers gewoon licht. De Thermische camera trekt zich hier nauwelijks iets van aan. We kunnen gewoon blijven kijken alsof deze rook of mist niet aanwezig is.

Tijdens een brand is alles nog heel goed te zien, ook al ziet u met het blote oog niets meer. De camera's geven altijd  een zwart/wit beeld. Het kleurenplaatje dat u soms ziet wordt uit dit zwart/wit wit gegenereerd. Iedere temperatuur krijgt dan een andere kleur. De opnemer in de camera blijft echter monochrome.

Het enige dat met dit soort camera's niet mogelijk is: herkenning van een persoon. U kunt wel zien dat er iemand aanwezig is, maar herkenning van een onbekende persoon is niet mogelijk. Bij een bekende persoon zijn de contouren altijd duidelijk te herkennen.

!
SMTSCB9050P

SMTSCB9050P Samsung SCB-9050P - Thermische camera, 14mm, 25fps, IP66

Sensor: Uncooled VOX Microbolometer
Resolutie: 320 x 240
IFOV: 1,68 mrad, bereik ongeveer 360m
Lens: 14mm, F1,4
Camera is IP 66
OSD met RS485 ondersteuning
Voeding: 24Vac (22W)
SMTSCB9051P

SMTSCB9051P Samsung SCB-9051P - Thermische camera, 50mm, 25fps, IP66

Sensor: Uncooled VOX Microbolometer
Resolutie: 320 x 240
IFOV: 0,47 mrad, bereik ongeveer 1000m
Lens: 50mm, F1,4
Camera is IP 66
OSD met RS485 ondersteuning
Voeding: 24Vac (22W)

ThermoVision A10 serie

 160 x 128 pixels
Pixel afmeting: 51 x 51 micron
Bereik: 7.5 tot 13.5 µM
Thermische stabilisatie: geen
RS-232 aansluiting
Video uitgang: CCIR
Digitale uitgang: optie
Amerikaans kwaliteitsproduct
Export regels van toepassing
Voeding: 9 volt
Prijs "Micron" 11 mm.: op aanvraag
Prijs "Micron" 18 mm.: op aanvraag
Prijs "Micron" 30 mm.: op aanvraag

Prijzen vanaf  7500.00 excl. BTW

Indrukwekkende beelden met een hoge resolutie
van 's werelds kleinste Thermische Infrarood Camera:

De ThermoVision A10 is de kleinste Thermische Infrarood camera (Thermal Imagers) op de wereld, -hij past in uw hand-, maar dat betekent niet dat we dan ook op de beeldkwaliteit moeten inboeten. Het plaatje dat uit deze camera komt is net zo goed als het beeld dat uit de grotere (en duurdere) camera's komt. Deze kleine robuuste camera is perfect voor de enkelvoudige opname van thermische beelden, als het erop aankomt dat er niet teveel ruimte gebruikt mag worden.
Deze uiterst kleine Micron zet de nieuwe standaard als het op gebruiksgemak aankomt. De warmte-afgifte en het stroomverbuik zijn tot een minimum beperkt.

Klein van afmetingen zonder compromissen:

De ThermoVision A10 is de ultra compacte, lichtgewicht en volledig geïntegreerde thermische infrarood camera uit het FLIR CCTV bewakingscamera's programma. De camera is modulair opgezet, erg flexibel met een groot aantal opties en accessoires om de camera speciaal aan uw wensen aan te passen.

De opnemer van Indigo:
De A10 Camera maakt gebruik van de door Indigo ontwikkelde en geproduceerde VOx Microbolometer detector, gecombineerd met een Digital Signal Processor. Dit resulteert in in een ongelooflijk mooi beeld met een thermische gevoeligheid van slechts 40 mK. Deze waarde is vergelijkbaar met een verschil in temperatuur van ca. 0,085 graad.

Ontzagwekkende beelden:
ThermoVision A10's volledige uitbanning van de traditionele problemen van de hedendaagse Thermische camera's zorgen voor een werkelijk perfect beeld in deze prijsklasse. Het eerste beeld verschijnt al twee seconden na het aanzetten op uw beeldscherm. De uitgang is een gewone CCIR uitgang of een 14 bits digitale uitgang. U hebt het voor het uitkiezen.

Modulair Uitbreidbaar:
In de wereld van de thermische camera's hoeft één enkele camera niet alle behoeftes te dekken. Waarom zou u meer betalen voor mogelijkheden die u toch niet gaat gebruiken! ThermoVision camera's kunnen aan uw wensen worden aangepast met een indrukwekkende lijst opties en accessoires.

A20

Thermovision serie: A20V en A20M

Bereik: 7.5 tot 13.5 µM
Thermische stabilisatie: geen
RS-232 aansluiting
Video uitgang: o.a. CCIR
Digitale uitgang: optie
Amerikaans kwaliteitsproduct
Export regels van toepassing
Voeding: 12/24 volt
Prijs A20V : op aanvraag
Prijs A20M : op aanvraag

 

De kracht van Thermische Beelden op het CCTV Netwerk:
De Thermische camera's uit de A20 Serie stelt de professionele camera gebruiker in staat om thermische beelden toe te voegen aan het (bestaande) camerasysteem (Thermal Video System). De A20 is een beveiligingscamera die gemaakt is om deze ook in een buitenbehuizing te kunnen gebruiken. Voor uw gemak is deze camera ook al standaard met deze behuizing te bestellen. Het systeem is bedoeld om in een zakelijke of industriële omgeving gebruikt te worden, waarbij de nadruk gelegd wordt op de beveiliging. De A20 kan heel gemakkelijk een bestaande camera vervangen, daar de video uitgang aan de CCIR standaard voldoet. De A20M uitvoering onderscheidt zich uitsluitend door de ingebouwde software. Zo is het mogelijk om van een bepaald punt de temperatuur te meten, en hierna direct een extern alarm af te geven. We zouden dit kunnen vergelijken met een Motion Detector (bewegingsdetectie). Denkt u hierbij ook eens aan het ontstaan van brand: zodra de temperatuur te hoog wordt, kan een alarm worden gegeven.

Onopvallende Thermische Beveiliging:
Het binnenste van de A20 bestaat uit een Passieve Microbolometer Infrarood opnemer, die het mogelijk maakt om zonder enige verlichting indringers te detecteren. Microbolometers doen hun werk in het lange golf Infrarood Gebied. Er hoeft dus geen enkele Infrarood Verlichting geplaatst te worden, hetgeen de kans op ontdekking minimaal maakt. Infrarood Verlichting kan immers vrij simpel aangetoond worden met iedere Camcorder. Het stroomverbruik van dit type camera is met recht minimaal te noemen.

Thermische camera's beter dan een conventionele kleurencamera?
De kleurencamera moet het vaak afleggen tegen de thermische opnemer van een FLIR camera. Dit komt door de manier van detecteren. Thermische camera's reageren op temperatuur verschillen, en kunnen door vele atmosferische storingen zoals mist of rook heen kijken. Thermische camera's geven altijd een helder beeld op plaatsen waar conventionele camera's hiertoe niet (meer) in staat zijn. De twee plaatjes in het frame aan de linkerzijde zijn hier een duidelijk voorbeeld van. Denk ook aan brand in een tunnel: slachtoffers zijn nog steeds zichtbaar, daar rook het beeld nauwelijks beïnvloedt.

Conventionele kleurencamera's en Thermische camera's
kunnen gewoon door elkaar gebruikt worden:

De Thermische Camera's van FLIR laten zich eenvoudig integreren in een nieuw of bestaand CCTV systeem. Het videosignaal voldoet aan de bekende CCIR standaard (eigenlijk een PAL zwart/wit signaal).

Indrukwekkende beelden met een hoge resolutie:
De ThermoVision Thermische Infrarood Camera A20 is eigenlijk de A10 Camera in een grotere behuizing. Het plaatje dat uit deze camera komt is net zo goed als het beeld dat uit de grotere (en duurdere) camera's komt. Deze robuuste camera is perfect voor de enkelvoudige opname van thermische beelden. De warmte-afgifte en het stroomverbuik zijn tot een minimum beperkt.

De opnemer van Indigo:
De A20 Thermische Infrarood Camera maakt gebruik van de door Indigo ontwikkelde en geproduceerde VOx Microbolometer detector, gecombineerd met een Digital Signal Processor. Dit resulteert in in een ongelooflijk mooi beeld met een thermische gevoeligheid van slechts 40 mK. Deze waarde is vergelijkbaar met een verschil in temperatuur van ca. 0,8 graad.

Ontzagwekkende beelden:
ThermoVision A20's volledige uitbanning van de traditionele problemen van de hedendaagse Thermische Infrarood camera's (Thermal Infrared) zorgen voor een werkelijk perfect beeld in deze prijsklasse. Het eerste beeld verschijnt al twee seconden na het aanzetten op uw beeldscherm. De uitgang is een gewone CCIR uitgang of een netwerk uitgang. U hebt het voor het uitkiezen.

Modulair Uitbreidbaar:
In de wereld van de Thermische Infrarood camera's hoeft één enkele camera niet alle behoeftes te dekken. Waarom zou u meer betalen voor mogelijkheden die u toch niet gaat gebruiken! ThermoVision camera's kunnen aan uw wensen worden aangepast met een indrukwekkende lijst opties en accessoires.

a40

ThermoVision A40V en A40M

 320 x 240 pixels
Pixel afmeting: 38 x 38 micron
Bereik: 7.5 tot 13 micron
Digitale Video Output
Beeldhoek: diverse
FireWire of Ethernet
Diverse Alarmen
Uitgang: Real Time
Amerikaans kwaliteitsproduct
Export regels van toepassing
Voeding: diverse mogelijkheden
C++ en Labview support
Onderhoudsarm
Prijs A40V: op aanvraag
Prijs A40M: op aanvraag

 

Prijzen vanaf 16500.00 excl. BTW.

De FLIR ThermoVision A40 serie Thermische Infrarood camera's:
Deze leveren nauwkeurige beeldinformatie van het industriële product en voor beveiligingstoepassingen. Stevig en klein: de A40V is een makkelijk te integreren systeem dat beelden van een hoge resolutie in het LWIR (Long Wave Infrared) gebied laat zien. Dit zijn vaak objecten ie met een conventionele bewakingscamera niet zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Ongekoelde Thermische Infrarood Camera voor de Beveiligingsmarkt:
De Thermische camera's uit de A40 serie verschaffen een helder en contrastrijk beeld, zowel in daglicht als in totale duisternis. Het is met deze camera mogelijk om een persoon op ca. 1000 meter afstand te ontdekken (1 kilometer!). Het systeem is ideaal voor het detecteren van indringers op b.v. spoorlijnen, water-/snelwegen of andere grote te bewaken objecten. De ingebouwde Bewegingsdetector en volledig Automatische Scherpstelling (Auto Focus) zorgen voor een flexibele integratie in een (bestaand) camerasysteem.

Bewezen Technologie:
De ThermoVision A40 is opgebouwd uit de FLIR ongekoelde Microbolometer technologie. Deze opnemer is in staat om temperatuurverschillen van 0,08° C waar te nemen, terwijl er 50 beelden per seconde van de camera weggezonden worden. De betrouwbaarheid van deze FLIR ongekoelde opnemer-technologie is bewezen op tienduizenden plaatsen over de gehele wereld. Een MTBF van 20.000 uren geeft u langdurige opnames, zonder dat u er verder naar om hoeft te kijken.

Uitgebreide Aansluitingsmogelijkheden:
De A40 serie is beschikbaar met een FireWire IEEE 1394 of een RJ-45 Ethernet uitgang. Met deze keuzes kan de camera individueel doch ook direct in het netwerk ingezet worden. Iedere A40 kan voorzien worden van zijn eigen IP adres, zodat ook iedere camera via het LAN of het WAN apart geprogrammeerd kan worden. Voor het programmeren van de camera kan natuurlijk ook gebruik worden gemaakt van de menutoetsen die bovenop de camera zitten.

Gemakkelijk in het gebruik:
De A40M is voorzien van een automatische versterkingsregeling (een z.g. Automatic Gain Control). Samen met de Digitale Beeldbewerking (Digital Signal Processing) wordt onder alle omstandigheden het best mogelijke beeld gepresenteerd.
Auto Focus, Focus presets en handmatige focus instellingen geven u flexibele mogelijkheden voor ieder situatie. Kleuren paletten geven u nog meer gedetailleerde resultaten als u naar deze beelden zit te kijken. Onze videozenders en ontvangers kunnen er tevens voor zorgen dat de beelden versluierd overgezonden worden.

"Plug & Play" aansluitingen:
Diverse aansluitmogelijkheden maken de A40 Thermische Infrarood Camera geschikt om deze te gebruiken bij Stand-Alone toepassingen zowel als bij reeds bestaande netwerken. De Ethernet interface stelt de gebruiker in staat om de camera te programmeren en de beelden via een web browser te bekijken. De seriële interface zorgt verder voor de inwendige besturing van de camera.
Een zeer uitgebreide SDK (Software Developers Kit) kan voor de verdere integratie van deze camera zorgen. Hiermee kan gezorgd worden voor een totale integratie van deze camera in welk systeem dan ook.

Compact, stevige behuizing en lichtgewicht:
Gebouwd om heel lang achter elkaar goed te werken is deze compacte lichtgewicht camera in staat om op iedere plaats prestaties te leveren. De camera kan vast opgesteld worden, maar ook mobiel bewijst hij goede diensten. De diverse interfaces maken een flexibele aansluiting steeds mogelijk.

De opnemer van Indigo:
De Security-HD Camera maakt gebruik van de door Indigo ontwikkelde en geproduceerde VOx Microbolometer detector, gecombineerd met een Digital Signal Processor. Dit resulteert in in een ongelooflijk mooi beeld met een thermische gevoeligheid van slechts 40 mK. Deze waarde is vergelijkbaar met een verschil in temperatuur van ca. 0,8 graad.

Hoogwaardige economische oplossing:
Het bewezen succes van de nummer 1 in Thermische camera's: "FLIR camera's bij militaire en civiele toepassingen hebben ervoor gezorgd dat voor de prijs ook het maximum aan kwaliteit geleverd wordt".

Modulair Uitbreidbaar:
In de wereld van de thermische camera's hoeft één enkele camera niet alle behoeftes te dekken. Waarom zou u meer betalen voor mogelijkheden die u toch niet gaat gebruiken! ThermoVision camera's kunnen aan uw wensen worden aangepast met een indrukwekkende lijst opties en accessoires.

scout

Thermovision Scout

 Geheugen: <100 beelden
Display: 320 x 240 pixels max.
Bereik: 7.5 tot 13.5 micron
Thermische stabilisatie: geen
Beeldhoek: 19°x14° of 25°x19°
Voeding: Li-Ion Batterij
Amerikaans kwaliteitsproduct
Export regels niet van toepassing
Voeding: diverse mogelijkheden
Prijs "Scout": op aanvraag

Schokbestendige Draagbare Thermische Infrarood Camera op Batterijen:
De Thermische camera "Scout" verschaft een helder en contrastrijk beeld in totale duisternis. Het lijkt met deze camera "overdag" terwijl het volledig donker is. Deze lichtgewicht camera kan heel eenvoudig meegenomen worden. Het ophalen van een hond is niet meer noodzakelijk om een persoon in het donker te kunnen vinden. Ook bij een brand of andere rookontwikkeling kan men nog steeds slachtoffers ontdekken. Daar trekt deze camera zich weinig tot niets van aan!

Bewezen Technologie:
De ThermoVision Scout is gebaseerd op de uiterst gevoelige Indigo of Ulis opnemer. De indigo opnemer heeft een resolutie van 160x120 pixels en de Ulis opnemer heeft een resolutie van 320x240 pixels. Hieruit volgt de uitmuntende combinatie van de Infraood Detector  technologie met een kleine en handzame camera voor bewakingsdoeleinden.
De batterijen geven 2 uur continu beeld: ruim voldoende voor de meeste opdrachten. Een reserve batterij geeft echter opnieuw 2 uur beeld, en deze verwisselt u heel snel. De betrouwbaarheid van deze FLIR ongekoelde opnemer-technologie is bewezen op tienduizenden plaatsen over de gehele wereld.

U wordt niet door de monitor belicht:
De ThermoVision Scout is aan de bovenzijde voorzien van drie lamellen die samen voor een een afdekkapje zorgen. Ook is de monitor op drie niveaus in te stellen, zodat er nauwelijks licht uit komt. U kunt dus nooit een "target" worden door het licht dat uit de monitor komt.

De Scout heeft ook een "Silent Mode":
Met een handmatig in te schakelen "Silent Mode" is er in de omgeving nooit te horen dat de Scout gebruikt wordt. Dit geeft u de mogelijkheid om onopgemerkt te blijven bij de meest geheime operatie.

"Beeldgeheugen":
Voor een eventuele bewijsvoering beschikt de Scout over een ingebouwd beeldgeheugen waarin meer dan 100 beelden opgeslagen kunnen worden. Met het  Docking Station kunnen deze beelden via een USB aansluiting naar iedere computer worden overgebracht. Hier kan dan nadere bewerking plaatsvinden, of kan een afdruk op papier worden gemaakt.

Ook aan gebruik vanuit een voer- of vaartuig is gedacht:
De bijgeleverde externe voeding biedt de mogelijkheid om hierop een accu aan te sluiten met een spanning tussen de 11 en 16 volt. Denkt u er wel aan dat een Thermische Infrarood Camera niet DOOR een ruit heen werkt? (misschien een open deur, maar we vertellen het hier liever nog maar even)

Compact, stevige behuizing, lichtgewicht en eenvoudig te bedienen:
Gebouwd om heel lang achter elkaar goed te werken is deze compacte lichtgewicht camera in staat om op iedere plaats prestaties te leveren. De camera bewijst voor mobiel gebruik goede diensten. De bediening is echt eenvoudig: er zitten maar een paar toetsen op. Instellingen zijn b.v.: positief of negatief beeld, temperatuurgebied, of het wijzigen van het kontrast van het beeld.

De opnemer van Indigo:
De Scout Camera maakt gebruik van de door Indigo ontwikkelde en geproduceerde VOx Microbolometer detector, gecombineerd met een Digital Signal Processor. Dit resulteert in in een ongelooflijk mooi beeld met een thermische gevoeligheid van slechts 40 mK. Deze waarde is vergelijkbaar met een verschil in temperatuur van ca. 0,8 graad.

Hoogwaardige economische oplossing:
Het bewezen succes van de nummer 1 in Thermische camera's: "FLIR camera's bij militaire en civiele toepassingen hebben ervoor gezorgd dat voor de prijs ook het maximum aan kwaliteit geleverd wordt".

THIRSCOUT

Flir Thermovision Scout camera

THIRA10

Flir Thermovision A10 camera series

THIRA10OPT

Opties t.b.v. Flir Thermovision A10 camera

THIRA10IA

Interface en bekabeling t.b.v. Flir Thermovision A10 camera

THIRA20

Flir Thermovision A20 camera series

THIRA40

Flir Thermovision A40 camera series

THIRB2

Flir ThermoCAM B2 camera

THIRB4

Flir ThermoCAM B4 camera