Digitale opname
.
. Digitale Video Multiplex Recorders (DVMR’s) zijn de beveiligingsproducten van dit moment. En begrijpelijk. .
  .

 

.
. De digitale CCTV technologie heeft vele voordelen ten opzichte van de analoge, zoals hogere resolutie waardoor een betere identificatie mogelijk is, terug zoeken op gebeurtenissen en een hogere opslag capaciteit. Maar wat belangrijker is, bij het gebruik van de laatste technologieën is dat men efficiënter te werk kan gaan en de kosten beperkt. .
.   .
. Winst halen uit de voordelen: .
. Digitale multiplexers en recorders worden gepromoot als de laatste en beste beveiligingsproducten. .
. .
. Het netto resultaat van een goed digitaal product zou een verlaging van de totale systeem kosten moeten zijn doordat er geen onderhoud meer nodig is en er geen videobanden vernieuwd hoeven te worden. .
. .
. Waar men wel op moeten letten is dat het niet met alle DVMR’S mogelijk is om beelden terug te kijken en op te nemen tegelijkertijd.(TRIPLEX) .
  Een niet goed geïnformeerde eindgebruiker zou daardoor genoodzaakt kunnen zijn om twee van deze dure systemen aan te moeten schaffen.  
  Een ander belangrijk aspect is het kunnen bedienen van bv domes en grotere systemen van één of meerdere plaatsen.  
     
  Beeldcompressie  
  M-JPEG is zo’n beetje een industriële standaard geworden bij de beveilligings fabrikanten.  
  De meeste van de ander compressie technieken zijn ontwikkeld voor andere toepassingen zoals de Broadcast industrie of voor de camcorders. Zoals met de meeste toepassingen eissen verschillende gebruikers verschillende toepassingen. Zorg ervoor dat u overtuigd bent dat de DVMR waarin u investeert gebruik maakt van een goed bekend staande compressie techniek.  
     
  Opname snelheid  
  De gewone analoge systemen nemen op met een snelheid van ongeveer 6 plaatjes per seconde in 24 uur’s mode. De meeste digitale opname systemen hebben een maximale opname snelheid tussen de 25 en 50 PPS (Plaatjes Per Seconde) In theorie is dat voldoende om 1 of meerdere camera’s in bijna real time op te nemen. Het aansluiten van meerdere camera’s heeft tot gevolg dat de snelheid evenredig naar beneden gaat. Bij 25 PPS en 2 camera’s wordt dat 12,5 PPS per camera, enz.  
  Een belangrijk aspect is dat de opnamesnelheid mede bepalend is voor de opname duur. Bijvoorbeeld: een goed plaatje van 25KB, opgenomen met 25 PPS zal normaalgesproken 56GB opslagcapaciteit in nemen in 24 uur.  
     
  Sommige duurdere DVMR’s kunnen 50 PPS, soms zelfs per ingang behalen, maar onthoud goed dat hoe meer plaatjes er per seconden opgenomen worden des te sneller is de maximale opslag capaciteit behaald.  
     
  Opslag capaciteit  
  Reeds vele jaren hebben de DVMR’s gebruik gemaakt van de digitale tape technologie waardoor zij niet de voordelen hadden van de huidige digitale systemen.  
     
  Met op tape gebaseerde systemen, zoals de traditionele videorecorder, heb je nog steeds de problemen van slijtage aan het mechanisme waardoor er nog steeds onderhoud aan het systeem moet worden gepleegd.  
     
  Met de verlaging van de kosten van de HDD’s, kunnen sommige leveranciers van DVMR systemen, RAID controllers leveren welke een maximale capaciteit hebben van meer dan 3000GB. Zonder onderhoud!!  
     
  Beeld resolutie  
  Hoe lager de compressie hoe hoger de beeldkwaliteit zal zijn. Een nadeel hiervan is echter dat er meer informatie op de harddisk opgeslagen moet worden waardoor deze sneller vol zal raken. Er dient dus een ballans gevonden te worden tussen compressie en kwaliteit. Nog beter is het wanneer deze instelling per situatie bepaald kan worden.  
     
  De meeste fabrikanten bieden de keuzen tussen 0 en 75 GB, maar het is belangrijk te weten dat de totale kwaliteit niet afhankelijk is van de grootte – het heeft ook te maken met de processor in de DVMR’s en de gebruikte compressie techniek. Als voorbeeld, een plaatje van 30KB kan op het ene systeem veel beter zijn dan op het andere.  
     
  Eenvoudige en gebruikersvriendelijke bediening.  
  Het laatste maar zeker niet het onbelangrijkste punt is het bedieningsgemak.  
  De gebruikers zouden niet hoeven te weten hoe het werkt om het systeem te kunnen bedienen.  
  Het belangrijkste punt is het eenvoudig en vanzelfsprekend kunnen bedienen van het systeem.